Eurovegas o Barcelona World?


El President Mas i el seu Govern dels millors han sigut molt llestos, és com si ho veiés: "deixa que tothom faci especulacions amb Eurovegas, que quan desvelem aquest macro-projecte, al costat d'Eurovegas els semblarà meravellós". I sembla que molta gent hi ha caigut. Llocs de treball, més turisme assegurat, solucions a la crisi...

Però aquest és el model de país que volem? Jo, com a mínim, no. Hi ha milers d'opcions millors i menys especulatives que aquesta. Aquesta neix del model que ens ha portat a aquesta dura crisi, que ens està enfonsant per moments. "Els terrenys ja estan urbanitzats", diuen uns. I la millor solució és construir-hi un enorme resort (un nom que ja em fa posar els pèls de punt) ple de botigues (consumisme), casinos (ludopatia i bancarrota o guany ràpid i sense esforç), bars, restaurants i hotels, i tot amb un (gran) toc groller d'El Món en miniatura???

Sincerament, jo no em deixo enredar, com molts d'altres que tampoc ho fan, jo no vull Eurovegas (que se'l confiti Madrid!) ni vull un Barcelona World, ni el turisme que pot portar, ni els llocs de feina precaris que pot portar. Prefereixo apostar per la investigació i la recerca, per la cultura, per la sanitat, per l'educació, pel turisme sa i intel·ligent, per la qualitat i no la quantitat, que és el que fa realment permanent i resolutiva una solució.

Les sortides fàcils engresquen, però tots i totes sabem que el que costa més esforç de guanyar, el que es construeix a llarg termini, és el que aconsegueix resultats bons a llarg termini. Sí, això de llarg termini ho fa menys atractiu i més desesperant, però la sortida d'una crisi culpa de guanys ràpids i especulacions amb els diners i la feina mal pagada dels altres no pot ser ràpida i fàcil.

Bé no vull repetir-me més, així que aquí deixo la meva modesta opinió, que sincerament necessitava expressar en aquest moment que el tema omple portades de diaris.

Comentaris

  1. Això ja ho hem vist a 200 qms. No es farà ningú. Remember my words.
    Feu un google per vore qui ès l'Enrique Bañuelos. I encara tenen que "trobar financiació" Això sembla un pati d'escola.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada