Pastes de coco i xocolata (La Recepta del 15)

Una altra entrada per a la Recepta del 15 dels Fogons de la Bordeta! Bé, aquest mes toca la xocolata! Mmmm gran delícia! I la primera idea era el ja clàssic brownie, que faig sovint, però m'he decantat per una altra recepta, també de postres, que confesso que només he fet una vegada (per ara).

La recepta en qüestió és d'unes pastes de coco i xocolata, el que a casa meva en diem una marranada total! La vaig treure d'una de les meves pàgines de cuina (dolça) de capçalera, joyofbaking, una meravella d'una dona nord-americana que a part de donar moltes explicacions pràctiques, acompanya la majoria de receptes amb el video, que és perfecte en molts casos per a observar detalls que no queden mai clars en les receptes escrites.

Ella anomena a aquestes pastes Chocolate Coconut Macaroons, i queden boníssimes, cruixents per fora i toves per dins. Això sí, són potents, no se'n pot abusar!
Anem al gra, la recepta catalanitzada és la següent:

Ingredients (per a unes 20-24 pastes):
115 grams de xocolata semi-dolça o amarga, picada
3 (90 grams) clares d'ou gros
¼ tassa (25 grams) de cacau en pols
¾ tassa (150 grams) de sucre blanc
¼ culleradeta de sal
1 culleradeta d'extracte pur de vainilla
2 ½ tasses (220 grams) de coco (dolç, ratllat o en flocs)

Comencem fonent la xocolata al bany maria, i la reservem.

En un bol gran hi batem les clares d'ou, hi afegim el sucre, la sal, el cacau en pols i la vainilla. Un cop ben remenat hi afegim el coco, i seguidament la xocolata fosa. En aquest punt és millor si canvieu d'estri per remenar i utilitzeu una espàtula (de les de silicona). Un cop ben remenat tot, quan el coco queda ben cobert, ho tapeu i ho poseu a la nevera una hora o fins que la massa sigui ben ferma.

Preescalfeu el forn a uns 165ºC (tanta precisió no és possible al meu forn, però em van quedar bé de totes maneres) i folreu amb paper una plata de forn.

Agafeu la pasta i aneu fent boles no massa grans, per exemple amb una cullera de gelat, o amb dues culleres soperes, o fins i tot amb les mans, com fem els mortals sense tanta varietat d'estris. Les heu de coure uns 15 minuts, o fins que veieu que brillen (el voltant es converteix en una mena de crosta). En treure-les deixeu-les 10 minuts més a la plata, i després ja ho podeu passar a una reixa perquè s'acabin de refredar.

Segurament no us hi cabran totes en una sola plata, així que mentre se us fan les primeres, podeu tornar a desar a la nevera la massa perquè com més tova més difícil és de treballar.

Aquí us deixo també el video de la Sra. Joyofbaking,
per si voleu veure com ho fa ella.

La veritat és que queden maques, prou com per a que els reis de l'any passat en portessin a la meva família en unes capses molt maques i acompanyades de la variant de coco sol. Espero que us animeu a provar de fer la recepta i que us agradin!
[Abstinguin-se els de "a mi el dolç no m'agrada" o "jo sóc més de salat"... no us agradarien! ;) ]

Comentaris

  1. Nyam! La combinació coco i xocolata és infalible! Què bones han de quedar!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada